
 
 
 
 
June 3, 2013 
 
Grace B. Vogel 
Executive Vice President, Member Regulation 
Financial Industry Regulatory Association 
200 Liberty Street 
New York, New York 10281 
 
Dear Ms. Vogel: 
 

Treasury is occasionally asked whether it will defer issuance of Treasury marketable 
securities purchased at auction until after the scheduled issue date.  Treasury’s policy regarding 
deferred issuance was first addressed in a written interpretive letter dated January 11, 1996.  This 
letter supersedes that letter, and provides greater clarity regarding Treasury’s current policy. 

      For purposes of this letter, the meaning of “customer” is the same as the definition of that 
term in Treasury’s auction rules (Uniform Offering Circular, 31 CFR Part 356).  Section 356.2 of 
the auction rules defines “customer” as “a bidder that directs a depository institution or dealer to 
submit or forward a bid for a specific amount of securities in a specific auction on the bidder’s 
behalf.  Only depository institutions or dealers may submit bids for customers directly to us, or 
forward them to another depository institution or dealer.”  A customer is evidenced by its name 
appearing on a customer list supplied by a submitter of auction bids. 
 
Treasury’s Policy  
 

  Treasury’s policy continues to be that Treasury will not defer issuance of auction 
awards to bidders, regardless of whether they are customers or submit their bids directly.  
Auction customers, like all other bidders in Treasury auctions, make offers to purchase Treasury 
securities under the terms by which they are offered under the Uniform Offering Circular and the 
applicable offering announcement.  Inherent in these terms is the requirement that successful 
bidders take delivery of the awarded securities on the issue date.  Therefore, Treasury will not 
defer delivery of Treasury securities beyond the issue date.  However, Treasury has no objection 
to the arrangement of an alternative settlement through a secondary market transaction with a 
dealer or depository institution (DI). 
 
Prior to the Treasury Securities Auction  
 

If an investor such as a client of a dealer or DI indicates, prior to the auction, that it wants 
to purchase Treasury securities with delivery to take place after the issue date, the dealer or DI 
may conduct a when-issued transaction for the desired delivery date.  The investor’s request may 
not be met by submitting a customer bid in the auction, since Treasury delivers securities 
purchased at auction only on the issue date. 
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To fulfill the when-issued transaction, the dealer or DI may obtain the Treasury securities 
from a secondary market trade or through an auction purchase.  If the securities are obtained 
through a Treasury securities auction, the amount of the bid must be included in the dealer’s or 
DI’s proprietary bid.  Accordingly, the investor would not be listed as a customer on the dealer’s 
or DI’s customer list.  The amount of the auction purchase would be considered to be a purchase 
by the dealer or DI, not a purchase by the investor. 
 

If the investor indicates before the auction that they wish to purchase the security at the 
auction clearing price but only accept delivery after the issue date, the dealer or DI should submit 
a customer bid in the auction.  If the customer is awarded the security at the auction, then the 
submitter and customer may agree to enter into a transaction (e.g., a repurchase transaction) that 
accommodates the customer’s desire to accept delivery at a date later than the issue date, 
provided that any such arrangement meets the requirements that:  (1) on the issue date, the 
submitter will accept delivery of the securities on behalf of the customer, and (2) the submitter 
will remit payment to the Treasury on behalf of the customer upon delivery of the securities on 
the issue date.  Importantly, the relevant securities records maintained by the dealer would reflect 
that the securities are owned by the customer as of the issue date. 
 
After the Acceptance of an Auction Bid  
 

Once a customer bid has been accepted into a Treasury securities auction, that bid may 
not be changed to a proprietary bid of the dealer or DI.  Upon the acceptance of a customer bid, 
the customer becomes responsible for paying “the settlement amount for any securities awarded 
to it in the auction” (31 CFR § 356.16) and for taking delivery of the securities on the issue date 
as stated in the offering announcement.  Ownership records of the submitting dealer or DI, such 
as customer accounts (17 CFR §§ 240.17a-3(a), 450.4(c), 404.2(a) or 404.4(a)), must reflect 
customer purchases as belonging to the customer, not the submitter or intermediary. 
 

If, after the deadline for the submission of bids but prior to the issue date, a customer 
indicates to its submitter that it wishes to defer delivery of its auction award until after the issue 
date, the submitter and customer may agree to enter into a transaction that would accommodate 
the customer’s request, provided that any such arrangement meets the requirements that:  (1) on 
the issue date, the submitter will accept delivery of the securities on behalf of the customer, and 
(2) the submitter will remit payment to the Treasury on behalf of the customer upon delivery of 
the securities on the issue date.  Even though an accommodating transaction may be affected, the 
relevant securities records maintained by the dealer or DI must reflect that the Treasury securities 
are owned by the customer as of the issue date.  The submitter also has the option of refusing the 
customer’s request to affect an accommodating transaction. 
 

Regardless of whether a submitter enters into or refuses any such accommodating 
transaction in response to a customer’s request to defer delivery of awarded securities under 
Treasury’s auction rules, the submitter should notify the Federal Reserve Bank of New York of 
the course of action taken. 
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       If there are any questions about this or any other matter concerning this interpretation, you 
can contact the Government Securities Regulations Staff at (202) 504-3632 for further guidance.  
This letter is being sent to the appropriate financial institution regulatory agencies, Federal 
Reserve Bank of New York, and the Securities Industry and Financial Markets Association 
(SIFMA).   
 
Sincerely, 
James G. Clark 
Deputy Assistant Secretary (Federal Finance) 
      
 
cc:   Robert Toomey 
      Managing Director and Associate General Counsel 
      Securities Industry and Financial Markets Association 
 120 Broadway, 35th Floor 
 New York, New York 10271 
 
 Joshua Frost 
 Vice President Markets Group 
 Federal Reserve Bank of New York 
 33 Liberty Street 
 New York, New York 10045 
 

Gwendolyn Mitchell 
Senior Supervisory Financial Analyst 
Division of Banking Supervision and Regulation 
Board of Governors of the Federal Reserve System 

 2001 Constitution Avenue, N.W., Mail Stop 1817-K 
 Washington, D.C. 20551 
 

Patricia Cashman 
Section Chief 
Federal Deposit Insurance Corporation 

 550 17th Street, N.W.   
Washington, D.C. 20429 

 
Kerri Corn 
Director for Credit and Market Risk 
Office of the Comptroller of the Currency 
400 7th Street, S.W., Mail Stop 7W-2 
Washington, D.C. 20219 


